terug naar het begin | kaart | zoekfunctie

Ingrid van den Heuvel - Korpel

DierMenssINergie

Omgeving
Dreumel


Afgeronde opleiding(en) Keulseweg:

Equine assisted coach level 1

Registratie geldig tot: 2026

Praktijkervaring:

A

Geboortedatum:

1972

Doelgroep:

Op dit moment volwassenen: individueel en eventueel in tweetallen. Na afronding specialisatie kindercoaching (waarschijnlijk eind 2023) ook kinderen.

Aanvullende disciplines:

Docent biologie middelbaar onderwijs
Mentor onderbouw HAVO/VWO en bovenbouw VWO.
"7 eigenschappen die jou succesvol maken" - Sean Covey
Familieopstellingen met paarden
Voice Dialogue

Overige opleiding(en):

Medische biologie (master), postdoctorale lerarenopleiding biologie, schriftelijk cursus kinderpsychologie.

Andere lidmaatschappen:

CAT

Mijn passie voor dieren, met name katten en paarden, begon al op jonge leeftijd. Na mijn studie biologie ben ik het middelbaar onderwijs ingegaan, waar ik jarenlange ervaring als docent en mentor heb opgedaan en nog steeds van leer. In 2021 was dit voor mij de aanleiding om de liefde voor paarden en de omgang met mensen te combineren en equine assisted coach te worden.

In het Land van West Maas en Waal heb ik mijn coachlocatie, achter onze oude woonboerderij. Daar werk ik samen met onze pony’s. Op dit moment coach ik volwassenen, individueel en eventueel per tweetal. Een coachsessie met paarden kan je meer over jezelf leren. Je kunt in een veilige omgeving oefenen en om leren gaan met bepaalde situaties waar je in het dagelijks leven tegenaan loopt. Zo kan je jezelf verder ontwikkelen. Als coach heb ik een open houding, zonder oordeel en werk ik op gelijkwaardig niveau met jou als coachee en het paard. Hierbij gaan we ervaringsgericht en oplossingsgericht werken. Het resultaat houdt in dat je veel tijd hebt om samen met het paard een activiteit uit te voeren die past bij jouw coachvraag of het probleem waar je tegenaan loopt. Jouw ervaringen en de reacties van het paard worden door mij objectief geobserveerd. Als je klaar bent met de activiteit geef ik mijn objectieve observaties aan je terug. Door het teruggeven van deze observaties en het stellen van vragen, vindt reflectie plaats op wat er gebeurd is en maak je een transfer naar het dagelijks leven. Zo krijg je de kans meer over jezelf en anderen te leren en daar in het dagelijks leven mee aan de slag te gaan.


In april 2023 ga ik verder met de specialisatie tot kindercoach. Voor meer informatie : neem gerust een kijkje op mijn website!

http://www.diermenssinergie.nl