terug naar het begin | kaart | zoekfunctie

Maaike Rijpstra

EquiLateral

Omgeving
Haastrecht


Coachlocatie

Overberg (Ut), Groenekan, Moordrecht (ZH)

Afgeronde opleiding(en) Keulseweg:

Equine assisted coach level 1 + equine assisted kindercoach

Registratie geldig tot: 2023

Praktijkervaring:

C

Geboortedatum:

1977

Doelgroep:

Theoretisch opgeleide vrouwen die meer balans willen in hun leven.

Thema(s):

Ontwikkeling, leven, relaties, werk, kruispunten, grenzen, burnout, verlies en rouw, angst, stress en mogelijk stressgerelateerde lichamelijke klachten, denken-voelen, communiceren, leiderschap, assertiviteit, samenwerken

Aanvullende disciplines:

psychiatrisch verpleegkundige

Overige opleiding(en):

SPW (2002)
Hbo-V(2009)

Coachen met het zenuwstelsel (5 daagse training) 2022Zo lang als ik me kan herinneren heb ik iets met de natuur en met dieren. Ik zocht beiden op. Ik vond er mijn rust en mijn zekerheid.

 

Nog helemaal niet zo lang weet ik hoe dat komt: ik was altijd bezig met de ander en nam daarom veel te weinig tijd en ruimte voor mezelf. Als ik buiten was of bij de paarden dan voelde het ineens anders: dan voelde ik minder moeten en dat ervoer ik als echte vrijheid.

Nu, een traject bij een gestalttherapeut en 2 coachopleidingen verder, lukt het me steeds vaker en beter om bij mezelf te blijven en om de keuzes die ik maak vanuit mezelf te maken.

Klinkt het als een cliché? Dat kan ik me voorstellen. Er zijn namelijk ontzettend veel mannen en vrouwen die met dit probleem kampen. Misschien ben jij ook zo iemand?

Je gebruikt veel van je energie om een ander te helpen of om (gevraagd of ongevraagd) voor een ander te denken. Je bent vaak moe en overprikkeld en als je diep van binnen kijkt, dan weet je misschien helemaal niet zo goed wie je nu eigenlijk bent.

 

Na mijn opleidingen aan de Keulseweg volgde ik verschillende trainingen, die elk een puzzelstukje waren in mijn proces. De puzzel werd compleet nadat ik me via een uitgebreide training en door zelfstudie, verdiepte in het zenuwstelsel. Door middel van educatie en praktische oefeningen leerde ik om meer rust en ontspanning te cre?ren. In het zenuwstelsel van de klant maar ook in dat van mezelf. Ik vertel je er graag meer over tijdens de intake.

 

Als je met mij aan de slag gaat, zet ik paarden in en maak ik gebruik van de natuur om de coaching kracht bij te zetten. De natuur is ongelooflijk krachtig in haar helende werking en de paarden kunnen jou, met hun sensitiviteit, hun goed gereguleerde zenuwstelsel, en hun natuurlijke kuddegedrag op liefdevolle wijze inzichten geven. Dankzij de paarden kun je oefenen met nieuw gedrag en word je je bewust van patronen en processen die zich in jou ophouden.

Ik begeleid je in je stappen om dichter bij jezelf te komen, om balans te vinden tussen hoofd en hart en daarmee in je gehele leven.

 

Het is jouw traject, jij hebt de regie. Ik ondersteun, vraag uit en soms geef ik voorlichting. We bepalen samen de route zodat je straks zelf weer verder kunt.

Nieuwsgierig? Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie. Je bent zo welkom!

 

Warme groet, Maaike

http://www.equilateral.nl