terug naar het begin | kaart | zoekfunctie

Judith Mangnus

Judith Mangnus - Coaching & Begeleiding

Omgeving
Heikant


Coachlocatie

Ellestraat 32 in Heikant en Brugsevaart 12 in Oostburg

Afgeronde opleiding(en) Keulseweg:

Equine assisted coach level 1

Registratie geldig tot: 2023

Praktijkervaring:

A

Geboortedatum:

1979

Doelgroep:

Individuele coaching
Kindercoaching
Gezinscoaching
Teamcoaching
Zowel particulier als zakelijk

Thema(s):

Voorbeelden van mogelijke thema’s zijn:
Individueel: balans tussen werk en privé vinden/ leiderschap en verandering carrière/ stress en onrust/ assertieve en faalangst/ traumaverwerking
Bijzondere personen: ontspanning/ vergroten zelfvertrouwen/ aanleren vaardigheden
Kinderen: snel overprikkeld raken/ moeite met emoties uiten/ moeilijk kunnen concentreren/ niet lekker in het vel zitten
Gezin: op één lijn opvoeden/ communicatie/ grenzen stellen
Team: inzicht in eigen gedrag/ zicht op teamrollen/ samenwerking/ behalen doelstellingen

Het is mogelijk om met een speciaal thema te werken, maar dit is niet persé noodzakelijk. Tijdens een sessie komt via het paard naar boven wat gezien wil worden en wat een mogelijke onderliggende oorzaak is van waar je in je dagelijks leven tegenaan loopt.

Aanvullende disciplines:

Coachen van bijzonder personen (bijv. LVB, ADHD, autisme)
Pony Power voor Kids – Sociale Vaardigheidstraining met pony’s

Overige opleiding(en):

Sociaal Pedagogische Hulpverlening (HBO)
Pony Power voor Kids – trainer
Gezinsgericht werken (GGW)/ Functional Family Therapy (FFT)/ Werken met vlaggensysteem (seksueel opvoeding)/ Training (v)echtscheiding/ Werken met de meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling

Andere lidmaatschappen:

SKJ- geregistreerd (Stichting Kwaliteitsregister Jeugd), EHBO

“Vrij om te zijn wie je bent’

 

Wie is Judith Mangnus?
Al mijn hele leven heb ik een passie voor gedrag van mensen en dieren (met name paarden) en word ik gedreven hen te helpen een leven te leiden waar ze voldoening uit halen en gelukkig van worden.
Sinds mijn jeugd ben ik veelvuldig met paarden bezig en trotse eigenaar van mijn eigen paarden. Ik ben gediplomeerd Sociaal Pedagogisch Hulpverlener (HBO), gecertificeerd Equine Assisted Coach (HBO) en Pony Power voor Kids Trainer. Verder ben ik lange tijd werkzaam geweest in leidinggevende functies en als gezinsmanager in de jeugdzorg

Wat is Equine Assisted Coaching?
Equine Assisted Coaching (EAC) is een unieke vorm van coaching in een landelijke omgeving die ruimte, rust en ontspanning brengt. Dit helpt je om terug te gaan naar je basis. De paarden helpen je om snel tot de kern van je vraagstuk te komen op een bijzonder respectvolle, oordeelloze en “zachte” manier. Paarden zijn meesters in het lezen van non-verbale communicatie en reageren op ons eigen gedrag, onze intenties en emoties. Deze feedback wordt door de coach gebruikt om je jezelf te leren kennen. “Geen woorden, maar paarden…”

Als coach zorg ik voor een veilige omgeving waarin jij samen met de paarden op zoek kunt gaan naar je eigen oplossing. Coachen met behulp van paarden vindt plaats op de grond. Ervaring met paarden is niet nodig.

 

Beroepsregistratie:
De opleiding tot Equine Assisted Coach is al jaren een erkende opleiding en is NOBCO en EMCC gecertificeerd.
Judith Mangnus is SKJ-geregistreerd (Stichting Kwaliteitsregister Jeugd), aangesloten bij KREAC en in het bezit van een EHBO-certificaat.

 

Vergoeding:
Het is mogelijke om deze vorm van begeleiding te vergoeden vanuit PGB. Een PGB kan aangevraagd worden bij problematiek zoals: PTSS, trauma, Autisme, ADHD, etc. Voor andere vormen van vergoeding, vraag gerust naar meer info.

 

Locaties:
Coaching is mogelijk in Heikant of Oostburg.
Andere of eigen locatie in overleg.