welkom | kaart | zoekfunctie | kindercoaches | level 3 coaches

Aye de Kuijer

PaardenAye

Omgeving
Haarlem


Coachlocatie

Haarlemmerliede

Afgeronde opleiding(en) Keulseweg:

Equine assisted coach level 1

Registratie geldig tot: 2021

Praktijkervaring:

A

Geboortedatum:

1976

Doelgroep:

kinderen, jongeren, volwassenen, gezinnen, groepen

Thema(s):

zelfontwikkeling, communicatie, relaties, ouderschap, opvoeding, sensitiviteit en begaafdheid, herstellen van burn-out of overspannenheid,(groei)mindset, keuzes maken, ruimte innemen, er mogen zijn, ervaren zonder oordeel, eigen kracht

Aanvullende disciplines:

Psychologie, Kids’ Skills: oplossingsgericht coachen

Overige opleiding(en):

Psychologie (Universiteit van Amsterdam), Kids’ Skills certificeringstraject (BrandNewWay)

Tijdens mijn opleiding Psychologie richtte ik me op het begeleiden van mensen in verschillende levensfasen, en op stress en burn-out. Na mijn afstuderen werkte ik als onderzoeker. Met het krijgen van kinderen verdiepte ik me in onvoorwaardelijk ouderschap en de begeleiding van ouders en kinderen. In 2012 volgde ik het certificeringstraject van Kids’ Skills, een speelse en oplossingsgerichte methode voor kinderen om hun problemen te overwinnen. Uitgangspunt van deze praktische aanpak is dat bijna elk probleem gezien kan worden als een vaardigheid die geleerd of nog verbeterd kan worden. In de opleiding equine assisted coach (2017) kwam alles samen wat ik in de jaren daarvoor gedaan heb. Het oordeelloze kijken, het oplossingsgerichte denken en de overtuiging dat iedereen zijn eigen oplossingen en antwoorden in zich heeft, de gelijkwaardigheid tussen coach en coachee.

 

Bij alles wat ik doe, kom ik steeds terug bij de basis. Voor mij is dat 'je bent goed zoals je bent en je kunt altijd groeien', met alles wat daaruit voortkomt. Mijn kracht ligt in het bieden van rust en ruimte voor jouw verhaal.

 

Het leuke is, als je werkt met paarden, leer je de dingen niet alleen in je hoofd, maar kun je ze ook echt voelen. Voor mij is dat de belangrijkste meerwaarde van equine assisted coaching; want vaak weet je in je hoofd al lang hoe het zou moeten zijn, het voelt alleen nog niet zoals je zou willen.

http://www.paardenaye.nl