welkom | kaart | zoekfunctie | kindercoaches | level 3 coaches

Pascale Bezema

PKXtra

Omgeving
Heiloo


Coachlocatie

Baakmeerdijk 14, Bergen (NH)

Afgeronde opleiding(en) Keulseweg:

Equine assisted coach level 2

Registratie geldig tot: 2022

Praktijkervaring:

B

Geboortedatum:

1960

Doelgroep:

Leerkrachten in het basisonderwijs, en natuurlijk is ieder (jong)volwassen mens welkom met welk thema dan ook.

Thema(s):

Ik wil alles heel goed doen maar soms dreig ik uit het oog te verliezen waar het eigenlijk om gaat:  “ het kind “.

Zoveel doen en willen maar toch vaak het gevoel hebben dat ik te kort schiet. 

Vanuit mijn hart willen werken maar steeds meer druk ervaren dit met mijn hoofd te moeten doen. 

Hoe kies ik ondanks mijn liefde voor mijn werk, toch ook voor mijzelf. 

Soms wordt de druk mij te veel. Hoe leer ik beter omgaan met stress. 

En natuurlijk ben je welkom om ieder ander thema dat jou soms in de weg staat te onderzoeken.

Aanvullende disciplines:

Ruiter/paard relatie coaching.

 

Als inspirerende verdieping van de band met je paard, maar ook als jullie uitwisseling op wat voor een manier ook verstoord geraakt is. Want dit heeft consequenties voor jouw zelfvertrouwen, maar ook voor dat van je paard. Samen gaan we op zoek hoe we jullie communicatie kunnen herstellen. Ook is het mogelijk dat ik jullie begeleid met grondwerk.

 

Alle activiteiten vinden naast het paard plaats.

Overige opleiding(en):

Kunstacademie, Pabo


Na het volgen van de Academie voor de Kunsten te Arnhem heb ik 15 jaar teken en schilderles gegeven aan volwassenen en kinderen. In die periode ontdekte ik de magie van communicatie. Dat wat mij inspireerde en intrigeerde kon overgebracht worden naar anderen. Door te observeren hoe creatieve processen in mijzelf werkten, en deze te vertalen voor mijn cursisten, hielp ik hen om te leren kijken met de ogen van een kunstenaar.


Jaren later volgde ik de Pabo en heb ik met veel plezier les gegeven op een basisschool waar creativiteit erg belangrijk is. En ook in die jaren was het proces van uitwisseling tussen mij en de kinderen, dat wat mij het meest boeide. Het afstemmen en daarmee aansluiten bij de belevingswereld van elk kind.
Al die tijd waren er paarden in mijn leven. Als inspirerend onderwerp voor mijn schilderijen omdat ze met hun gratie zoveel beeldende uitdrukkingskracht hebben. En In 2005 kwam mijn eerste eigen paard. Een prachtige zwarte IJslandse merrie. Rúna, dat IJslands is voor vertrouwd, trouwe vriendin.
En tijdens het beleren en inrijden van Rúna, hetgeen ik zelf deed, ontdekte ik een nieuwe vorm van uitwisseling, woordeloos, subtiel maar krachtig. De taal van het lichaam en intentie.


In de zomer van 2016, sloeg ik een nieuwe weg in. Ik verliet het onderwijs en ging een opleiding volgen aan Centrum de Keulseweg te Pijnacker om Equine Assisted Coach te worden. Level 1 van deze opleiding rondde ik in december 2017 succesvol af. Momenteel volg ik het verdiepingsjaar, level 2.


Een nieuwe weg, maar ook hier weer die belangrijke rode draad door mijn leven: communicatie, uitwisseling. Tussen mensen en mensen. Tussen mensen en paarden, maar ook, en eigenlijk vooral tussen de mens en zichzelf! Want dat is waar alles begint......