welkom | kaart | zoekfunctie

Maranca Sengers

P-aardend coachen

Contactgegevens
2724 PP Zoetermeer
Telefoon 0629343302


Coachlocatie

Middelweg 41
2651 KT Berkel en Rodenrijs

Praktijkervaring: B

Geboortedatum:

1-11-1973

Doelgroep:

(jong) volwassenen, individueel en groepen & teams zowel bedrijfsmatig als particulier.

Thema(s):

Aan de hand van het intake gesprek en de wel of niet aanwezige coachvraag kijken we samen naar een passende activiteit die we kunnen inzetten voor de coachsessie. Tijdens de intake kunnen meerdere thema's naar voren komen en dat is oké. Bij heel specialistische coachvragen zal ik een gespecialiseerde collega benaderen.

Aanvullende disciplines:

Beschikbaar als co-coach voor groep / teamcoaching.

Afgeronde opleiding(en):

Equine assisted coach level 1 en 2 (Keulseweg)

Mijn naam is Maranca Sengers en ik woon met mijn gezin in Zoetermeer. Mijn Paarden gezin woont in Berkel en Rodenrijs. Ik werk met kleine Ukkie, een donkere Shetlander ruin van 12 jaar. Daarnaast heb ik een bruine Shire (Benson) en een valk bonte Tinker (Cruiser) van 1 jaar jong die wegens hun leeftijd nog niet ingezet worden voor de coaching. Ze kijken al wel stiekem mee als kleine Uk aan het werk is.

De naam P-aardend coachen is ontstaan vanuit mijn liefde voor en het werken met de paarden. Ook vind ik het belangrijk om goed geaard te zijn waardoor je met beide benen stevig op de aarde kunt staan, wat balans en stabiliteit geeft.

Equine assisted coaching is een ervarings- en oplossings gerichte methode die zich kenmerkt doordat de activiteiten plaats vinden naast het paard op de grond en nooit op het paard. Daarbij is geen ervaring met paarden nodig.

Als coach faciliteer ik in jouw leerproces. Dat doe ik door jou een activiteit aan te bieden die jij met het paard kunt doen.
Bij het paard kan je veilig uitproberen wat er gebeurt als je iets in jouw gedrag of houding veranderd. Een paard leeft in het hier en nu en (ver)oordeelt niet. Hij zal jou teruggeven wat jij op dat moment doet. Zo kan jij door zijn feedback inzichten krijgen in jouw handelen in jouw dagelijkse leven.
In de reflectiefase geef ik mijn observaties terug. Zo kun jij je bewust worden van jouw ervaringen en inzichten opdoen. Als coach ga ik ervan uit dat ieder mens het in zich heeft om zelf tot een antwoord of oplossing te komen. Tijdens de coachsessie richten wij ons op het hier en nu en kijken we naar oplossingen voor een positieve verandering en wat jij daar in de toekomst mee wilt.

Aantal beschikbare paarden:

1 Shetlander, 1 Shire en 1 Tinker die nog in opleiding zijn.

Werkadres:

Werkt op eigen locatie:
ja
Bespreekruimte binnen:
ja
Buitenruimte overdekt:
nee
Locatie beschikbaar voor andere coaches:
nee

Op locatie:

Werkt op locatie:
ja
Kan paard meenemen:
neeLaatste certificatie:
2018 (Level 2)
Hercertificatie: 2022