welkom | kaart | zoekfunctie | kindercoaches | level 3 coaches

Carmen Maurer

Leerdier, coaching & pedagogische begeleiding

Omgeving
Amerongen


Coachlocatie

Stokweg 9
3911 TL Rhenen

Afgeronde opleiding(en) Keulseweg:

Equine assisted coach level 2 + equine assisted kindercoach

Registratie geldig tot: 2022

Praktijkervaring:

E

Geboortedatum:

1967

Doelgroep:

Kinderen, jongeren en volwassenen vanaf 10 jaar. Specifieke ervaring met kinderen, jongeren en volwassenen met autisme en het syndroom van Down.

Thema(s):

Sociaal-emotionele problemen, rouw- en verliesverwerking, levensloopvragen, loopbaanbegeleiding, weerbaarheid, sociale vaardigheden, depressie, burnout.

Aanvullende disciplines:

Pedagogiek, wandelcoaching, pedagogische begeleiding en coaching met de hulp van honden, baas-hond coaching, dierondersteunde therapie, paardrijden voor kinderen met special needs, autisme e/o het syndroom van Down.

Overige opleiding(en):

Ecologische pedagogiek, coaching en counseling, kindercoaching. Diverse paarden en hond gerichte opleidingen m.b.t. omgang en gedrag, waaronder de opleiding voor kynologisch instructeur

Andere lidmaatschappen:

AAIZOO, opgenomen als pedagoog en kindercoach in het register van het SKJ. (Stichting kwaliteit jeugdzorg), als professioneel jeugd hulpverlener.“Liefde voor de zorg, kinderen, dieren, de natuur en een wens om de wereld een beetje mooier te maken!”
Leerdier is een praktijk voor (kinder-)coaching en pedagogische begeleiding met de hulp van dieren en de natuur. Dieren waarmee samengewerkt worden zijn: paarden, honden en kinderboerderijdieren. Specialisme: Ervaringsgericht leren en zorg op maat voor kinderen (vanaf 8 jaar), jongeren en volwassenen.

 

De (kinder-)coaching en  pedagogische begeleiding vindt plaats vanuit een holistische visie, het gedachtengoed van de Ecologische pedagogiek en Gestalttherapie. De cliënt staat centraal en heeft een grote invloed op de inhoud van de sessie.

 

Deze vorm van coaching & pedagogische begeleiding met de hulp van dieren is zeer geschikt voor mensen die moeilijk praten, mensen, die minder vanuit hun ratio willen handelen, mensen met psychosociale noden of special needs en mensen die “therapie-moe” zijn. Interactie met dieren is ook voor mensen die langdurig belast zijn met mantelzorg vaak heel prettig en helend. De natuurlijke omgeving en het contact met dieren kan mensen helpen om tot rust te komen, meer zelfinzicht te krijgen en zich bewust te worden van de eigen persoonlijkheid, het eigen lichaam, behoeften en gevoelens. Met behulp van het dier wordt er gewerkt aan leer- en ontwikkeldoelen, worden (persoonlijke) thema’s aangeraakt en ontstaat er beweging. De activiteiten zijn gericht op het doen, ervaren en experimenteren binnen ieders mogelijkheden. Ervaring met dieren is niet nodig.

 

Ons aanbod bestaat uit:
Individuele (Kinder-)coaching en pedagogische begeleiding:
Met de hulp van dieren, paarden, honden en kinderboerderij dieren
Wandel coaching
Begeleiding in de natuur
Hond en baas coaching
Speciale programma's gericht op onderwerpen als:
Hoog gevoeligheid
Weerbaarheid
Sociale vaardigheidstraining met paarden of honden
Burn-out
Mantelzorgers

 

Dier-ondersteunde programma's (AAA/AAI):
Voor kinderen met special needs (i.s.m. stichting SAM):
Down syndroom
Autisme (ASS)
Aanverwante stoornissen.

 

Carmen Maurer is de oprichtster van Leerdier en werkzaam als coach en pedagoog.  Zij is afgestudeerd ecologisch pedagoog en gediplomeerd equine-assisted coach en kindercoach. Tevens is zij als Animal assisted therapist werkzaam bij het  specialistisch centrum voor autisme bij de GGZ Oost Brabant en begeleidt zij mensen met hun eigen hond als kynologisch instructeur.

 

Carmen Maurer is geregistreerd als equine assisted coach en -kindercoach bij het KREAC en is opgenomen als pedagoog en kindercoach in het register van het SKJ (stichting kwaliteit jeugdzorg), als professioneel jeugd hulpverlener. Tevens is zij aangesloten bij AAIZOO. Bij Leerdier wordt er samengewerkt met andere zorgprofessionals die opgeleid zijn in het werken met mensen en dieren.

 

Geïnteresseerd? Bezoek dan voor meer informatie onze website: www.leerdier.nl
Vragen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen en stuur een e-mail naar: info@leerdier.nl