welkom | kaart | zoekfunctie | kindercoaches | level 3 coaches

Eva Groslot

Paardencoaching Navenja

Omgeving
Alkmaar


Coachlocatie

Bergen

Afgeronde opleiding(en) Keulseweg:

Equine assisted coach level 1

Registratie geldig tot: 2023

Praktijkervaring:

E

Geboortedatum:

1971

Doelgroep:

Volwassenen, jong volwassenen, tieners

Thema(s):

‘Wortels en vleugels’,
persoonlijke groei,
grenzen,
relaties,
leiderschap,
burn out,
depressieve klachten,
'emotioneel heldendom’,
energie

Aanvullende disciplines:

Werkzaam als communicatieadviseur in een grote onderwijsorganisatie – daarin ervaring met leiding geven aan een team

Ervaring als docerend en uitvoerend klassiek musicus

Moederschap

Kennis over en ervaring in het zorgen voor een habitat van de paardenkudde waar welzijn en welbevinden op plaats 1 staan,
trainen van paarden zo dicht mogelijk bij hun natuur en expressie (Freestyle, Klassieke dressuur, Carolyn Resnick)

Overige opleiding(en):

Intensieve nascholing en leercoaching bij Sabine Heimen (gecertificeerd Linda Kohanov trainer-coach), EMDR opleiding IKEV, Senior Communicatieadviseur Van der Hilst opleidingen (gecertificeerd door de beroepsvereniging voor Communicatie Logeion), HBO docerend musicus Utrechts Conservatorium

Paarden geven je wortels en vleugels
Er zijn twee dingen die ouders hun kinderen moeten meegeven, zei Goethe: ‘Wortels en vleugels’. Maar dat gebeurt lang niet altijd. Je kunt dan als volwassene het gevoel hebben dat er iets niet klopt, je plek niet vinden, grenzeloos zijn, moeilijkheden ondervinden in relaties of in je gezin, last hebben van stress, je eigen emoties niet goed begrijpen, enzovoort.
De begeleiding die ik en de paarden jou bieden is erop gericht dit in positieve zin te veranderen: wortelen en je vleugels uitslaan.

 

De wijsheid van het lichaam
Paarden scannen de wezens in hun omgeving voortdurend op hartslag, spierspanning, hormoonproductie enzovoort. Zo signaleren ze hoe het is gesteld met hun kuddegenoten, met de leeuw in de bosjes en… met jou. Ze communiceren met je lijf, niet zozeer met je denken.
Wij mensen hebben ook zo’n ‘zesde zintuig’: ons hart en onze buikregio vormen een mini-brein, met tienduizenden neurale cellen, dat ons gelijkaardige informatie geeft. Maar dit neurale centrum gebruiken we amper. De onderbuikgevoelens, de roep ‘volg je hart’, de ‘last op onze schouders’ laten we overrulen door het cognitieve brein, ons denken.
Een paard doet niets voor je als je het alleen vanuit je denken benadert. Paarden vragen jou in het hier en nu te zijn, grenzen te stellen en te voelen wat je voelt, met je hart, met je buik, met je lijf. Ik begeleid je met de paarden zodat je jouw emoties en de sensaties in je lijf leert te gebruiken om de weg terug te vinden naar je echte zelf. In plaats van de overtuigingen te volgen waarin je denken vastzit. Dit schept de bodem waarin je wortels kunnen groeien.

- Think of your body as the horse that your mind rides around on - Linda Kohanov

 

De kudde geeft je vleugels
Paarden hebben hun eeuwenlange overleving als kuddedieren onder andere te danken aan het effectief inzetten van verschillende rollen voor hun veiligheid, voor het zo laag mogelijk houden van stress, voor doelgerichtheid en saamhorigheid. Rollen zoals de leider, de partner, de verzorger, enzovoort.
Hiervan kun je veel leren over jouw relaties met anderen. Privé en op het werk. Welke rol benadruk je teveel, welke rollen vermijd je en waarom? Paarden zijn bereid om deze rollen eindeloos met je te oefenen. Zodat jij wind onder jouw vleugels gaat voelen en harmonie en energie kunt brengen in de menselijke kuddes waarvan je deel uitmaakt.

- When we are in rhytm with nature, we know when to lead, when to follow and when to be in the pause – Carolyn Resnick

http://www.navenja.nl