welkom | kaart | zoekfunctie

Annemiek Nieuwstraten

Contactgegevens
1985 AC Driehuis
Telefoon 0627898458


Coachlocatie

Helen Admiraal Paardrijdschool
Klein Doorregeest 1b
Uitgeest

Praktijkervaring: A

Geboortedatum:

17-12-1965

Doelgroep:

Iedereen die vastloopt en behoefte heeft aan een ander perspectief op zichzelf.

Afgeronde opleiding(en):

, Equine assisted coach level 1 (Keulseweg)

Wie ben ik? Als kind was ik een echt “paardenmeisje”. De paardrijles was voor mij het hoogtepunt van de week. Halverwege de middelbare school verdwenen de paarden uit mijn leven, maar door de paardrijlessen van mijn dochter ben ik zelf ook weer begonnen met rijden. Via, via kwam ik bij Helen Admiraal terecht: een kleinschalige paardrijschool met veel persoonlijke aandacht voor zowel de ruiter als het paard. Tijdens mijn coachingsopleiding Equine Assisted Coaching aan het opleidingscentrum De Keulseweg, heb ik bij Helen een aantal proefsessies gedaan. Zo ontstond het idee om samen coaching met paarden aan te bieden: Helen de locatie en de paarden, ik de coaching.

Ik hou ervan om een omgeving te creëren waarin mensen op een prettige en leuke manier worden uitgedaagd wat af te wijken van hun gebruikelijke gedrag. Zo ontdekken ze nieuwe kanten en talenten van zichzelf en komen ze zelf tot oplossingen voor hun problemen. De rol van de paarden is hierbij van cruciaal belang.

Leren door te ervaren
Paarden bieden ons de kans om te leren door te ervaren. Ze reageren op wat we doen, hier en nu, en maken het mogelijk om te oefenen met ander gedrag. Wat gebeurt er als je iets anders doet, dan je altijd deed? Wat levert dat op?

Oordeelloos jezelf beter leren kennen
Paarden reageren op wat je doet en wat je voelt. Niet op wat je zegt. Dat maakt dat je jezelf in het contact met paarden beter leert kennen: wie bent je echt? Is dat wat je zegt in overeenstemming met dat wat je voelt? Of zit er ergens een discrepantie?

De paarden
De paarden van Helen kunnen zich op een natuurlijke manier gedragen. Ze worden in een kudde gehouden en staan het hele jaar door buiten. Omdat ze zich op een voor hen passende wijze kunnen gedragen, zijn ze mentaal stevig en heel geschikt om mee te coachen.

Voor wie?
De coaching is geschikt voor iedereen die ergens in vastloopt: in je relatie, op je werk, bij de opvoeding van je kinderen. Heb je het gevoel dat je in steeds op hetzelfde punt komt en heb je behoefte aan een ander perspectief? Wil je eens iets anders proberen en jezelf beter leren kennen? Dan is een coaching-sessie met een paard mogelijk iets voor jou.

Contact
Wil je meer weten of eens onderzoeken of een sessie / traject met een paard iets voor je is, neem dan contact met me op. Ik vind het leuk om je er meer over te vertellen en met je mee te denken!

Aantal beschikbare paarden:

4

Werkadres:

Werkt op eigen locatie:
nee
Bespreekruimte binnen:
ja
Buitenruimte overdekt:
nee
Locatie beschikbaar voor andere coaches:
ja

Op locatie:

Werkt op locatie:
ja
Kan paard meenemen:
neeLaatste certificatie:
2016 (Level 1)
Hercertificatie: 2020