welkom | kaart | zoekfunctie | kindercoaches | level 3 coaches

Margot Goorhuis

De Paardenmanier

Omgeving
Okkenbroek


Afgeronde opleiding(en) Keulseweg:

Equine assisted coach level 1 + equine assisted kindercoach

Registratie geldig tot: 2020

Praktijkervaring:

A

Geboortedatum:

1986

Doelgroep:

Kinderen, jongeren en het gezinssysteem.
Volwassenen.
Professionals en studenten werkzaam in de (jeugd)hulpverlening.

Thema(s):

ASS, hechting, leerproblemen, trauma, weerbaarheid, hoog gevoeligheid, stress gerelateerde klachten, burn-out.


Voor professionals: verbale en non-verbale communicatie, samenwerken, contact maken en afstemmen, innerlijke drijfveer, grenzen aangeven.

Overige opleiding(en):

Paraveterinair (Groenhorst college, Barneveld)
Sociaal Pedagogisch Hulpverlener (Hogeschool van Arnhem en Nijmegen)

Andere lidmaatschappen:

Geregistreerd als jeugdzorgwerker bij Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ). Bedrijfshulpverlener (BHV).De Paardenmanier biedt begeleiding en coaching aan met behulp van paarden. Bij deze manier van coaching wordt het paard ingezet om je te stimuleren over jezelf en anderen na te denken.

 

Ieder kind is uniek en ontwikkeld zich in een eigen tempo. De paarden en ik zijn er voor kinderen en jongeren die extra steun of begeleiding kunnen gebruiken. Of dit nu is om meer zelfvertrouwen te krijgen, te ontspannen met de paarden, inzicht in zichzelf te krijgen of te oefenen met wat het kind anders wil doen.

 

Ook volwassenen kunnen het gevoel hebben vast te lopen, dit kan zowel privé, relationeel of werk gerelateerd zijn. Als coach creëer ik samen met mijn paarden een mogelijkheid om antwoord te krijgen op je coachvraag.

 

Tot slot biedt de Paardenmanier plek aan professionals en studenten uit het sociaal en agogisch werkveld. Wanneer je werkt met mensen is het belangrijk je bewust te zijn van wie je bent en wat je uitstraalt. Bewustwording van je eigen ontwikkeling, gemoedstoestand en manier van communiceren is en blijft belangrijk. Soms loop je als professional ook even vast, dit kan verband houden met de samenwerking met een of meerdere collega's, de moeilijkheid van de doelgroep waarmee je werkt, wat een cliënt in je raakt/losmaakt, je innerlijke drijfveer en je eigen ontwikkeling en levenslijn. Wat je coachvraag ook is, samen met de paarden gaan we op zoek naar het antwoord. Paarden zijn meesters in het aanvoelen en reageren vanuit het hier en nu. Ze reageren op het verbale en non-verbale gedrag wat je op dat moment laat zien. Paarden hebben geen achtergrondinformatie, kennis van stoornissen of bepaalde verwachting. Bij de paarden mag je 'gewoon' jezelf zijn.

http://depaardenmanier.nl/